(1)

Fra bondedreng til vicestatsminister

ljudbok och e-bok


Bendt Bendtsen har som byrÄdsmedlem, partiformand, Þkonomi- og erhvervsminister og EU-parlamentariker haft en fornem politisk karriere. Modsat mange andre toppolitikere har han dog ogsÄ haft en lang karriere i det civile liv, som har haft dyb indflydelse pÄ hans politiske mÊrkesager, hvad enten det har drejet sig om retspolitikken, bÊredygtighed eller gunstigere vilkÄr for erhvervslivet.

I denne erindringsbog fortÊller Bendt Bendtsen med egen pen om opvÊksten som bondedreng pÄ slÊgtsgÄrden i AllesÞ nord for Odense, tiden pÄ Odense Friskole, arbejdet i landbruget og glÊden ved naturen og jagten. Efter en tur i Livgarden kom han til politiet, hvor han gjorde tjeneste i 25 Är. Den politiske interesse havde altid vÊret der, sÄ det faldt naturligt at engagere sig i Det Konservative Folkeparti og gÄ ind i kommunalpolitik i Odense. Derefter gik der stÊrkt, og han valgtes til Folketinget, blev formand for partiet og endelig vicestatsminister samt Þkonomi- og erhvervsminister. Efter landspolitikken blev det til ti Är i Europa-Parlamentet.

Fra bondedreng til vicestatsminister fortÊller historien om, hvordan en politisk ildsjÊl blev til, og hvordan et dybt personligt engagement i lokalsamfund og politiarbejde endte med at Êndre Danmark pÄ det rets- og skattepolitiske omrÄde. Bogen er dog ikke mindst et levende selvportrÊt af mennesket Bendt Bendtsen, krydret med et vÊld af anekdoter fra bÄde det private og det offentlige liv.

Uddrag af bogen

”23-01, 23-01, kĂžr til danserestauranten pa hjĂžrnet af Jagtvej og Vibenhus Runddel, der er skudt i lokalet.” Jeg kĂžrte med gamle Thomsen – ogsĂ„ kaldet 1101 Thomsen – han kĂžrte bilen, og jeg sad ved siden af og meldte tilbage til HS pĂ„ PolitigĂ„rden, at vi var pĂ„ vej. Pulsen hamrede afsted, da Thomsen satte horn og lygter pĂ„, og speederen blev trykket i bund. Da vi passerede SĂžerne, trak Thomsen sin tjenestepistol og smed den over i skĂždet pĂ„ mig og sagde: ”FĂ„ en bĂžnne i kammeret, knĂŠgt” – en gang politislang for at fĂ„ en patron i kammeret. Jeg ladede hans pistol og sikrede den, hvorefter han ganske roligt fik den og satte den i hylstret, mens vi bragede med langt over 100 km/t ud ad Øster AllĂ©.

Om forfatteren

Bendt Bendtsen er fÞdt 1954 i Odense. Efter realeksamen pÄ Odense Friskole arbejde han ved landbruget indtil indkaldelsen til Den Kongelige Livgarde. Ansat i KÞbenhavns Politi 1975. Tjeneste ved kriminalpolitiet i Odense fra 1984-99. Valgt til byrÄdet i Odense i 1989-99, Folketinget i 1994. Vicestatsminister, Þkonomi- og erhvervsminister 2001-08. Europa-Parlamentet fra 2009-19.


UpplÀsare: Bjarne Mouridsen
LĂ€ngd: