(0)

Genfortryllet

e-bok


Farverige, flaksende dagsommerfugle over blomsterengen. KnaldgrÞnne firben, der pusler pÄ de solbeskinnede skrÄninger. En hejre, der dukker frem fra morgendisen. KvÊg og heste, der gumler fredeligt i enge og skovlysninger. Det er nogle af de billeder, vi fremkalder pÄ nethinden, nÄr vi tÊnker pÄ en rig og mangfoldig natur.

Men i dag er biodiversiteten under pres, og der er blevet lÊngere mellem de fortryllende mÞder med naturens smÄ og store eksistenser. Det fÄr flere til at spÞrge, hvad de selv kan gÞre for at bidrage til at lÞse biodiversitetskrisen.

Der findes talrige bÞger om, hvordan man kan invitere dyre- og plantearter indenfor i sin have. Men hvad hvis man vil gÞre en indsats for artsrigdommen pÄ en lidt stÞrre skala? Med denne bog Þnsker forfatterne, der begge er biologer og biodiversitetseksperter, at tage nÊste skridt og guide dig, der ejer en land-, jagt- eller lystejendom, til at genfortrylle naturen dér, hvor du bor.

Bogen giver konkrete anbefalinger til, hvordan du forbedrer forholdene pĂ„ din ejendom, uanset om det er med udgangspunkt i en lille naturperle pĂ„ fĂ„ hektar, tidligere dyrkningsjord, en skov eller vidtstrakte grĂŠsningsarealer. Du vil ogsĂ„ mĂžde fem familier, der allerede er godt i gang. De beskriver med egne ord, hvad de har gjort, og hvad det har givet dem – og naturen.