(0)

Hav-frue : Hanne Marie Svendsens forfatterskab

e-bok


Marina Allemano er litteraturforsker, fÞdt i Danmark, men har levet det meste af sit liv i Canada, hvor hun ogsÄ har taget sin universitetsuddannelse. Hun har undervist i skandinavisk litteratur i en ÄrrÊkke og taget bl.a. Henrik Ibsen, August Strindberg, H-C. Andersen, Karen Blixen, Agnes Henningsen og Suzanne BrÞgger under behandling. 2004 udgav Gyldendal hendes introduktion til sidstnÊvntes forfatterskab.

I Hav-frue er det blevet Hanne Marie Svendsens tur. Bogen udkom oprindeligt i 2010. Og det er en yderst grundig og indsigtsfuld gennemgang af forfatterskabet, Allemano prÊsenterer. Hun kommer ind pÄ den biografiske baggrund for forfatterskabet, men det er vÊrkerne, der stÄr i centrum, lige fra Mathildes drÞmmebog over Guldkuglen og Under solen til Nilaus under isen og Rudimenter af R.

Allemano pĂ„viser pĂ„virkninger og slĂŠgtskaber og demonstrerer, hvordan de forskellige temaer – havet, spejlet, forholdet mellem kĂžnnene fĂžr og nu, rejsen som udviklingsmulighed, drifter og fortrĂŠngninger - og demonstrerer, gennemspilles og udvikler sig i romaner, noveller, bĂžrnebĂžger, radiospil m.m.