(0)

Helligtrekongersaften

e-bok


En af de mest eventyrlige og morsomme af Shakespeares forvekslingskomedier begynder, da den unge adelige pige, Viola, skyller i land i Illyrien efter et skibbrud. I den tro, at hendes tvillingbror Sebastian er druknet, klĂŠder hun sig ud som drengen Cesario for at sĂžge arbejde hos den selvoptagede hertug Orsino, der lider af ulykkelige kĂŠrlighed. Viola forelsker sig snart i Orsino, der kun elsker grevinde Olivia, som til gengĂŠld forelsker sig i Cesario/Viola. KĂŠrligheden blomstrer, visner, fornĂŠgtes og forpurres, og der leges med kĂžn og identitet.

Shakespeares klassiske komedie foreligger her i Henning Krabbes bearbejdning (opr. udg. 1978) af Edvard Lembckes klassiske oversĂŠttelse. Ebogen er forsynet med introduktion og noter samt nyt forord af udgiveren.

Den engelske skuespilforfatter William Shakespeare (1564-1616) er bredt anerkendt som verdens stÞrste dramatiker. Hans skuespil er oversat til alle moderne sprog og bliver opfÞrt mere end nogen anden skuespilforfatters stykker. Udover virket som forfatter arbejdede Shakespeare som skuespiller, og han er endvidere en af Englands allerstÞrste digtere nogensinde. Han stÄr bag 39 skuespil, 154 sonetter og flere andre digte.