(0)

Kim og den oversavede dame

e-bok


Der er havnefest i det sjéllandske fiskerleje, og den falder naturligvis i Kim & co‘s ferie.

Hele byen er pÄ den anden ende. Alt, hvad der kan krybe og gÄ, samles om skydetelte, iskageboder, dÞdsdromen, karrusellen og teltet med den oversavede dame. Pludselig opstÄr der larm pÄ pladsen. Betjente baner sig vej igennem mÊngden, der har forsamlet sig foran oprÄbernes telte. Kim & co farer efter og finder et af skydeteltene fuldstÊndig Þdelagt. Gevinsterne ligger hulter til bulter, som om en desperat person havde hugget med en Þkse i teltvÊggen.

Midt i den dejlige sommerfest huserer en forbryder, der med systematisk grundighed þdelégger fornþjelserne, hvor han kommer frem – og det bliver Erik, Brille, Kim og Katja, der efter mange spéndende oplevelser, hvor de selv jages af politiet, kommer til at opklare det uhyggelige mysterium.

Bengt Janus Nielsen (1921-1988) var en dansk forfatter, som var aktiv under flere pseudonymer. Som Jens K. Holm udgav han Kim-bĂžgerne, der blev til en engelsksproget tv-serie i 26 afsnit. Hans kriminalroman DĂžden kommer til middag, udgivet under pseudonymet Peter Sander, blev filmatiseret under samme navn af Erik Balling, og under pseudonymet Britta Munk skrev han de 16 Hanne-bĂžger.