(0)

Mari

e-bok


16-Ärige Mari er netop blevet lukket ud af opdragelsesanstalten, som hun har boet pÄ for at holde hende fra raggarmiljÞet i Stockholm. Hun blaffer tilbage til Stockholm, hvor hun igen slutter sig til sit gamle slÊng, banderne i Stockholms udkant, hvor mÊnd og meget unge kvinder som hende selv drÞmmer om motorer og et liv med fart pÄ.

Mari er fanget i samme deprimerende og destruktive sump, som fÞr staten forsÞgte at fÄ hende pÄ ret kÞl. Det er et hÄrdt miljÞ, hvor unge mennesker hurtigt bliver voksne, og det er svÊrt at komme ud igen, fÞr nogen tilbyder en et bedre alternativ. Det er der imidlertid en ung mand, der tilbyder Mari. Han kommer fra et andet miljÞ og har en helt anden tilgang til livet. Men er det for sent for Mari at rive sig lÞs, eller er der stadig hÄb for hende?

Birgitta Stenberg (1932-2014) var en svensk forfatter, oversĂŠtter og illustrator. Hun skrev en lang rĂŠkke bĂžger inden for forskellige genrer som fiktion, digte, bĂžrnebĂžger, kogebĂžger og selvbiografier. I 1960‘erne bad det svenske socialministerium Birgitta Stenberg om at skrive en roman om sine oplevelser fra det svenske narkomiljĂž. Det blev til bogen "Rapport", der gav et unikt indblik i den lukkede subkultur. Birgitta Stenberg var biseksuel og oplevede i 1952, at hendes fĂžrste roman blev afvist af forlag pĂ„ grund af tydelige lesbiske elementer i plottet. I lĂžbet af sit liv opnĂ„ede hun imidlertid stor anerkendelse, hvilket i 2005 kulminerede i den prestigiĂžse Selma Lagerlöf Pris.