(0)

Nilens dronning: Kleopatra

ljudbok och e-bok


"Nilens dronning" er historien om Egyptens dronning Kleopatra (69 - 30 f.Kr.) fra hun er en ung, drÞmmende pige til en moden kvinde og hersker. Men det er ogsÄ historien om hvordan skÊbnen har pÄlagt et enkelt menneske at vÊre bÄde kvinde, hersker, politiker og gudinde.

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skÞnlitterÊr forfatter. Hans Lyngby Jepsen blev fÞdt pÄ en fattiggÄrd i Aalborg, hvor hans far var forstander. Han flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere pÄ Polyteknisk LÊreanstalt i KÞbenhavn. Hans Lyngby Jepsen debuterede i 1943 med en novelle i Politiken, i 1945 udkom hans fÞrste novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.

I perioden 1964-88 boede han pÄ Sicilien. Øen, dens folk og landskaber blev en stor inspirationskilde for forfatteren, der med kÊrlig humor og den fremmedes distance skildrede dette sÊregne folkefÊrd. Efter 1988 boede Hans Lyngby Jepsen henholdsvis i KÞbenhavn, pÄ Frederiksberg og i Nordjylland.

Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i bÄde Dansk Forfatterforening og Danske SkÞnlitterÊre Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterÊre landskab.