(0)

Social intervention : Meningsfuld indgriben i menneskers liv

e-bok


Interventioner er et grundlÊggende element i det moderne samfund. I velfÊrdssamfundet er det afgÞrende for bÄde den enkeltes og det fÊlles bedste, at samfundet kan intervenere i borgernes hverdagsliv og i de almene livsbetingelser. Men hvad skal der til, for at samfundsmÊssige interventioner bliver meningsfulde for alle involverede, det vÊre sig borgere, pÄrÞrende og professionelle?

Social intervention – meningsfuld indgriben i menneskers liv belyser og diskuterer, hvordan interventioner kan designes, gennemfĂžres, dokumenteres og efterbehandles pĂ„ mĂ„der, der aktivt involverer de berĂžrte parter.

Forfatternes grundlĂŠggende argument er, at en intervention fĂžrst bliver social, nĂ„r man inddrager de mennesker, der berĂžres af den. Bogen udvider dermed den videnskabelige forstĂ„else af sammenhĂŠngen mellem de vĂŠsentligste aspekter – velfĂŠrdsstat, viden og deltagelse – af denne radikale prĂŠmis om inddragelse i samfundsmĂŠssige interventioner.

Bogens forfattere er alle tilknyttet Roskilde Universitets Institut for Mennesker og Teknologi og Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv.