(8)

Stenfalkens land - Ballantyne-serien 1

ljudbok och e-bok


I 1860 starter sÞskendeparret Ballantyne deres Afrika-ekspedition, der dels skal undersÞge handelsmulighederne pÄ Þstkysten, dels skaffe oplysninger om slavehandelen i det indre af Afrika.

Ekspeditionens leder, den unge lÊge Robyn, opdager dog hurtigt, at deres skib fra England til Afrika er et camoufleret slaveskib, og at dets amerikanske kaptajn Mungo St. John er en slavejer. PÄ trods af kaptajnens brutale forretningsmetoder, er Robyn pÄ mystisk vis tiltrukket af ham. Ankommet i Cape Town er hun dog fast besluttet pÄ at sÊtte en stopper for hans lyssky forretninger - en sag som den fanatiske modstander af slavehandlen, flÄdelÞjtnant Clinton Codrington, stÞtter.

PÄ sÞskendeparrets videre fÊrd mod Portugisisk Østafrika oplever de, hvordan flÄdelÞjtnanten kommer en nÞdstedt og forladt, arabisk slavedhow til undsÊtning og redder de sammenlÊnkede, sorte slaver fra en kummerlig dÞd.

Ved Zambesiflodens munding begynder Robyn og Zouga deres rejse ind i det ukendte land, hvor de fortrylles af den uberÞrte afrikanske naturs storslÄede skÞnhed.

De fÞler begge, at deres skÊbne ligger i dette vÊldige, gÄdefulde kontinent, der drager med rigdomme, eventyr og lidenskaber. Men deres vej skilles, da Robyn er fast besluttet pÄ at finde sin far, den berÞmte opdagelsesrejsende og lÊgemissionÊr, Fuller Ballantyne, mens Zouga drages mod de rige muligheder for at skaffe sig penge og berÞmmelse.

Stenfalkens land er fÞrste bog i Ballantyne-serien om det uopdagede Afrika, slavehandlens endeligt og umulig kÊrlighed i en verden, der styres af umÄdelig rigdom.

Wilbur Smith er fÞdt i Zimbabwe (det tidligere Rhodesia) i 1933. Han har udgivet over 30 bÞger, der i gennemsnit hver har solgt over tre millioner eksemplarer. Wilbur Smith er hjemme i sit stof, hvad enten han skriver om de sorte radikale, de hvide afrikanere eller om stammetraditioner i Afrika. Han er kendt for sin utroligt omhyggelige research og for sine medrivende naturbeskrivelser. Hans stÊrke fÞlelser for bÄde mennesker og vilde dyr pÄ det sorte kontinent kommer ogsÄ her til udtryk sammen med hans aldrig svigtende sans for dramatik og spÊnding.


UpplÀsare: Troels MÞller
LĂ€ngd: