(0)

Technomania

e-bok


De fem science fiction-noveller i Technomania udspiller sig i den nĂŠre eller lidt fjernere fremtid og holder sig inden for forholdsvis realistiske spor. Novellerne tager afsĂŠt i teknologiske og medicinske landvindinger, som allerede i dag synes at vĂŠre inden for rĂŠkkevidde. Andre fĂŠnomener i bogen er mere fremmedartede for dagens samfund, men kan ikke teoretisk afvises.

Novellerne fÞrer lÊseren gennem forskellige miljÞer, hvor der bl.a. optrÊder robotter, minidroner, avancerede skÊrme, alskens automatiseringer og ikke mindst forskellige former for bearbejdelse af tanker, hukommelse, sanser og bevidsthed samt kropsforbedringer og livsforlÊngelse pÄ godt og ondt. Novellerne berÞrer ogsÄ normer og opfattelser, som ikke er hverdagskost i nutidens samfund, og flere gisninger om den globale udvikling. Stilen lÊner sig i retning af det underfundige med filosofiske undertoner.

Uddrag af bogen

PÄ vej hjem fra mÞbelfabrikken kom han somme tider ud for, at en bus blev tÞmt for mennesker ved nÊste stoppested, hvis en hveps havde forvildet sig ind i den. Passagererne ikke bare viftede, de fÊgtede med bÄde arme og ben ude pÄ gaden, da de troede sig forfulgt af de smÄ skabninger. Myndighederne talte om en psykisk epidemi, en omsiggribende fobi, og roden til dette onde, skulle naturligvis sÞges i udlandet. Der mÄtte vÊre tale om en hallucinatorisk virkende, syntetisk skabt virus eller dumping af genmanipulerede frÞ, som var blevet optaget i fÞdekÊden. Mistanken rettede sig isÊr mod rismarkerne. Der var konstateret deforme korn i stor stil. Myndighederne var ved at undersÞge sagen nÞje. Samtidig kommanderede man befolkningen til at udvise disciplin og pligtfÞlelse og fortsÊtte dagligdagen som hidtil, det vil sige fÞr epidemien brÞd ud.

Folk flygtede stadig fra insekterne.

Om forfatteren

Kim Foss indledte sit forfatterskab tidligt med en lang rĂŠkke bidrag til lyriktidsskriftet Hvedekorn. Siden fulgte udgivelse af bĂ„de digtsamlinger, noveller og romaner. Undervejs fandt flere noveller vej til antologier, dels Nordiske Noveller i 1990’erne, dels Science Fiction Cirklens Ă„rlige antologi, Under Overfladen. Dette inspirerede til yderligere fordybelse i science fiction. Resultatet er bogen Technomania, hans fĂžrste selvstĂŠndige udgivelse inden for genren.