(31)

Vladimir Putin

ljudbok


VenÀjÀn hyökkÀys Ukrainan kimppuun paljasti sodan kylmÀt kasvot ja tuhosi miljoonien ihmisten unelmat. Kun Volodymyr Zelenskyi pyrki luomaan kansalleen paremman tulevaisuuden, niin Vladimir Putin pyrki palauttamaan maansa menneen suuruuden, mutta kun historia toistaa itseÀÀn niin erehdys kÀy entistÀ kalliimmaksi.

Vladimir Putinin elÀmÀ ja kohtalo noudattaa kreikkalaisen tragedian kaavaa, jossa sankari kohoaa ensin jumalten joukkoon ja kokee sitten tÀydellisen tuhon. Putin nousi Leningradilaisesta työlÀiskodista Kremlin kullattuihin saleihin ja nyt todellisuudentajun menettÀneenÀ tuhoaa kaiken ympÀrillÀÀn.

VenÀjÀllÀ taantumusta seuraa modernisaation aalto ja itÀÀn kÀÀntymisen jÀlkeen on lÀnnen vuoro. VenÀjÀn suuri heiluri jatkaa liikettÀÀn ÀÀripÀÀstÀ toiseen ja kuluttaa uskomattoman mÀÀrÀn inhimillistÀ ja taloudellista energiaa, mutta matka ei taitu juuri lainkaan.

VenÀjÀ on vauras maa ja siellÀ asuu lahjakas kansa, mutta miksi se hukkaa toistuvasti mahdollisuutensa, eikÀ pysty rakentamaan oikeudenmukaista ja toimivaa yhteiskuntaa, eikÀ suo sitÀ mahdollisuutta edes naapurille? EntÀ miten Putinin kohtalokas harha-askel vaikuttaa maailmanpolitiikan tasapainoon ja Suomen ja VenÀjÀn tuleviin suhteisiin?


UpplÀsare: Arvo Tuominen
LĂ€ngd: