(0)

Skuespilkunstens historie. Bind 3

E-book


Skuespilkunsten har en lang og spÊndende historie bag sig, som flere steder i verden strÊkker sig flere tusind Är tilbage i tiden. Gennem Ärhundrederne har ikke blot selve teaterstykkerne Êndret sig betydeligt, men ogsÄ mÄden, man fremfÞrte dem pÄ, har gennemgÄet en stor udvikling, som med tiden begyndte at blive kategoriseret i konkrete teknikker og opdelt i skoler inden for faget.

Skuespiller Karl Mantzius fortÊller om skuespilkunstens historie helt fra oldtiden og op til starten af det tyvende Ärhundrede. Tredje bind beskriver de engelske teaterforhold med sÊrligt fokus pÄ William Shakespeares enorme indflydelse og teatrets syvmileskridt under den elizabethanske periode. Bogen fortÊller, hvordan de fÞrste rigtige teatre blev grundlagt i England, og hvilken betydning det havde for skuespillernes vilkÄr pÄ bÄde og uden for scenen.

Karl Mantzius (1860-1921) var en dansk skuespiller og cand.mag. Han var sÞn af den berÞmte skuespiller Kristian Mantzius 1819-1879). Begge optrÄdte de pÄ Det Kongelige Teater i lÞbet af det 19. Ärhundrede dog ikke pÄ samme tid.