(0)

Skuespilkunstens historie. Bind 4

E-book


Skuespilkunsten har en lang og spÊndende historie bag sig, som flere steder i verden strÊkker sig flere tusind Är tilbage i tiden. Gennem Ärhundrederne har ikke blot selve teaterstykkerne Êndret sig betydeligt, men ogsÄ mÄden, man fremfÞrte dem pÄ, har gennemgÄet en stor udvikling, som med tiden begyndte at blive kategoriseret i konkrete teknikker og opdelt i skoler inden for faget.

Skuespiller Karl Mantzius fortÊller om skuespilkunstens historie helt fra oldtiden og op til starten af det tyvende Ärhundrede. Fjerde bind fokuserer pÄ skuespilkunstens udvikling i Frankrig i det 17. Ärhundrede, hvor MoliÚre spillede en afgÞrende rolle, som fik betydning for hele det europÊiske teaters udvikling i de fÞlgende Är. Bogen beskriver bÄde MoliÚres spÊndende liv, der pÄ alle mÄder var defineret af teatret, og hans store modsÊtningsforhold til den herskende parisiske teatertradition.

Karl Mantzius (1860-1921) var en dansk skuespiller og cand.mag. Han var sÞn af den berÞmte skuespiller Kristian Mantzius 1819-1879). Begge optrÄdte de pÄ Det Kongelige Teater i lÞbet af det 19. Ärhundrede dog ikke pÄ samme tid.