(0)

Huset med de syv fluer

E-book


"’Syv fluer,’ vedblev englĂŠnderen at sige til sig selv. Han mĂ„tte finde stedet, huset, landmĂŠrket, eller hvad det ellers kunne vĂŠre. Kaptajn Maserling har brugt det som mĂŠrke; Maserling var tysker og metodisk. Han ville aldrig have valgt et orienteringsmĂŠrke, som kunne udslettes, eller var sĂ„ hemmeligt, at det kun kunne opdages af ham selv. Han ville finde det, tĂŠnkte Furse, han mĂ„tte finde det."

I 1944 raser anden verdenskrig over hele Europa, og midt i forvirringen og kaosset har de mest skruppellÞse forbrydere frit spil. I Amsterdam forsvinder en samling diamanter fra en bank, og tyvene efterlader sig ikke mange spor. Nu gÄr den vilde skattejagt mellem vidt forskellige mennesker, der alle har det samme spor at fÞlge: Skatten gemmer sig i huset med de syv fluer. Men hvad er det for et hus, hvor er det, og hvem nÄr frem fÞrst?

Victor Canning (1911-1986) var en britisk forfatter, der skrev et vÊld af romaner, som opnÄede stor popularitet i bÄde Storbritannien og udlandet. Han skrev hovedsageligt spÊndingsromaner, hvoraf mange er blevet oversat til fremmedsprog.