(1)

Kierkegaardmysteriet: En Kierkegaard-krimi

audiobook & e-book


Som ung tilbragte amerikaneren Daniel Peters et Är i Danmark som udvekslingsstudent. Nu 25 Är senere arbejder han som oversÊtter pÄ Kierkegaard Forskningscenteret i KÞbenhavn, da hans chef og tidligere kÊreste, Mette, pludselig findes myrdet. Kort forinden har Daniel vÊret i hendes lejlighed, og han har intet alibi for drabstidspunktet. At han lider af Aspergers syndrom, gÞr det kun svÊrere for ham at befinde sig i politiets sÞgelys. Daniel har uendelig viden om SÞren Kierkegaard og en meget prÊcis evne til at iagttage sine danske omgivelser; men det hjÊlper ham ikke nu.

Da Mette bliver myrdet, forsvinder ogsÄ et netop opdaget Kierkegaardmanuskript. I sin taske havde Mette en nÞgle til en bankboks, og hun mÄ have haft pÄ fornemmelsen, at nogen ville gÞre hvad som helst for fÄ fingre i det hemmelige manuskript, for i bankboksen har hun lagt en ledetrÄd til Daniel, som kun han kan tyde. For at rense sig selv for mistanke tvinges Daniel til at tage kampen op mod fortidens spÞgelser og tage efterforskningen i egen hÄnd. Gennem tolkninger af Kierkegaards skrifter kÊmper han for at finde Mettes morder og det forsvundne manuskript.

Kierkegaardmysteriet er en spĂŠndingsfyldt vandring gennem bĂ„de Kierkegaards gamle by og det nutidige KĂžbenhavn – set gennem en amerikaners Ăžjne.

I modsĂŠtning til i amerikanske byer dytter bilisterne i KĂžbenhavn aldrig, medmindre der virkelig er tale om en nĂždsituation, eller det danske lands hold lige har vundet europamesterskabet – og ingen af delene er tilfĂŠldet denne morgen. Ved trafiklyset i Tietgensgade holder cyklisterne i rĂŠkker pĂ„ tre eller fem eller mere efter hinanden og venter pĂ„, at der skal blive grĂžnt. De fleste af dem er klĂŠdt pĂ„ til at tage pĂ„ arbejde, nogle af dem ganske nydeligt. Efter alle disse Ă„r forekommer det mig stadig mĂŠrkeligt at se en kvinde i en fornem uldfrakke og med hĂžjhĂŠlede stĂžvler pĂ„ sin cykel midt i et befĂŠrdet kryds eller at se en mand i jakkesĂŠt tage sin mobiltelefon frem og placere den pĂ„ styret, mens han kĂžrer tommelfingeren ned over den lille skĂŠrm.


Narrator: Peter Carstens

Duration: