(0)

Kuolemanenkeli: Suomen ensimmäinen naissarjamurhaaja

lydbog & e-bog


”Myrkkyhoitajan” oma tarina.

Suomen ensimmäisenä naissarjamurhaajana tuomittu Aino Nykopp istuu elinkautista vankeustuomiota. Nyt hän on ensi kertaa päättänyt kertoa tarinansa.

Vuosikymmeniä hoitoalalla työskennellyt Aino Nykopp tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen vuonna 2010. Tuomio tuli viidestä murhasta, viidestä murhan yrityksestä, törkeistä pahoinpitelyistä ja varkauksista. Poliisin tutkimusten mukaan Nykopp myrkytti heikkokuntoisia ja puolustuskyvyttömiä vanhuksia perushoitajana ja kotihoitajana työskennellessään.

Kirja kertoo toisaalta Ainon oman tarinan siitä, miten työssä käyvästä ja asiansa hoitavasta naisesta tuli elinkautisvanki, ja toisaalta tarinan siitä, mitä tapauksesta asiakirjoista selviää ja millainen Aino on kriminalistin silmin.

Lukija pääsee mukaan matkalle rikostutkintaan, syytteisiin ja oikeudenkäynteihin mutta myös mukaan karuihin vankilakokemuksiin.

J. K. Tamminenon Virossa asuva kirjailija, kriminalisti, lakimies ja teologi. Tamminen on julkaissut tositapahtumista aiheensa saaneen rikosromaanitrilogian sekä lukuisia tietokirjoja erilaisesta rikollisuudesta, muun muassa teokset Totuus tapaus Aarniosta, Malmin nainen – Mari Romanon tarina, Perintämies ei soita kahdesti – 1990-luvun lama Suomessa, Estonian salaisuudet, Törkeä petos rikostarinoita Suomesta sekä Polttomurhaajan jäljillä.