(2)

Rock'n'roll-mysteriet

e-bog


Den hÀr lördagskvÀllen artade sig att bli en av de livligaste DjurgÄrden hade upplevt. Rock-Vickes upptrÀdande pÄ Gröna Lunds stora scen skulle Àga rum klockan nio, men redan tidigt pÄ eftermiddagen började invasionen av bilar, motorcyklar och promenerande. SpÄrvagnar och bussar var fullastade, och pÄ Skeppsbron hade det fram emot Ättatiden blivit lÄnga ringlande köer. FÀrjorna gick i skytteltrafik mellan Gamla stan och AllmÀnna GrÀnd.

Ordningsmakten hade för sÀkerhets skull kopplat pÄ all tillgÀnglig personal för att kunna hÄlla det hela i gÄng. Men allteftersom tiden led började Àven gamla beprövade kÀmpar, som hade garvats i nyÄrskravaller och humlegÄrdsbrÄk, att se betÀnksamma ut. Mer och mer folk sökte sig ut till DjurgÄrden och nittio procent var ungdomar i Äldern fjorton till tjugo Är.

Kaj hade stÀmt möte med sin syster Eva nedanför Hasselbacken klockan Ätta. Hon var drygt en kvart försenad, dÄ hon hoppade av 7-an och upptÀckte brodern, som satt uppklÀttrad pÄ en stenmur med sin fotovÀska i famnen.