(7)

Vattendansaren

e-bog


Den unge Hiram Walker vÀxer upp moderlös men med en fantastisk gÄva som han Ànnu inte lÀrt sig att bemÀstra. En gÄng nÀr han var nÀra att drunkna rÀddades han av en ovÀntad kraft. Den liknade ett blÄtt ljus som lyfte upp honom och förde honom i sÀkerhet.

Med hjÀlp av sin styvmor Thena och kÀrleken Sophia bestÀmmer Hiram sig för att fly frÄn förtrycket och inleda kampen mot slaveriet. Han lÀmnar Virginias plantagers korrupta rikedomar, vÀrvas till det underjordiska kriget mellan slavÀgare och slavar och hÄller hela tiden fast vid sin yttersta lÀngtan. En dag ska han ÄtervÀnda för att befria den familj som han lÀmnade kvar. Men för att lyckas mÄste han en gÄng för alla lÀra sig att bemÀstra den magiska kraften som han har begÄvats med.

Vattendansaren liknar till det yttre en Àventyrsroman, men med sitt starka bildsprÄk och sitt oförglömliga persongalleri vÀxer den till nÄgot sÀllan skÄdat i den amerikanska samtidslitteraturen. Det Àr en roman om de svartas kamp för rÀttvisa, om vem som har rÀtt till sanningen - och den Àr skriven av en av vÄr tids mest spÀnnande tÀnkare och omtalade författare.