(258)

Arvejord

audiobook & e-book


MÀnniskans och skogens rötter gÄr djupt.

Med en urna i famnen anlÀnder en kvinna till ett tyst hus i en stor skog. NÀr den sista burken av mammans lingonsylt Àr slut, Àr det dotterns tur att vara Àldst i familjen.

Arvejord Ă€r en förtrollande episodroman om mĂ€nniskoöden i en liten österbottnisk by. Under fyra Ă„rhundraden prövas invĂ„narna av krig, farsoter, svĂ€lt och sorger och deras relation till platsen dĂ€r de bor skiftar och lever. Skogen Ă€r en vildmark att tĂ€mja, en visthusbod, en tillflyktsort, ett uttryck för folksjĂ€len, landets gröna guld och ett rum för sjĂ€len. Men oavsett hur mĂ€nniskorna ser pĂ„ den Ă€r skogen, och platsen, evig. Arvejord handlar om plats, tillhörighet och samhörighet. Det Ă€r inte bara mĂ€nniskan som har rötter i landskapet – landskapet har djupa rötter i oss.

Ljudboken Àr inlÀst av författaren.


Narrator: Maria Turtschaninoff
Duration:

4.4

258 ratings

Lolan

06/01/2023

JĂ€tte intressant bok🙂

Annika

14/10/2022

Bra!

Anna

07/09/2022

Helt strÄlande! En samling korta berÀttelser, som strÄk av fotspÄr genom historien. Jag ville inte att en enda berÀttelse skulle ta slut! Jag tror alla skulle trivas pÄ Nevabacka efter att de tagit del av denna bok som till en början var vÀldigt mycket fantasy och som i slutet sÄ avskalat vardaglig och verklig. HjÀrtlig. "Egen hem Àr guld vÀrd" Visste ni att bonaden finns pÄ riktigt? Det gör den i Nedervetil hembyggdsgÄrd.