(0)

Alias monster

äänikirja ja e-kirja


Den fängslande och sanna berättelsen om Aileen Wuornos, USA:s första kvinnliga seriemördare.

Den 30 november 1989, på en enslig plats längs en motorväg i Florida skjuts den 51-årige Richard Mallory ihjäl av en naken, blond kvinna. Medan han lider en långsam och plågsam död tar kvinnan ifrån honom hans värdesaker och kör hans Cadillac tillbaka till motellet där hennes älskarinna väntar.

Efter mordet på Richard Mallory återfinns tre mördade män på lika många veckor, en mordvåg som snart kommer att trappas upp. Under efterföljande år ger Aileen Wuornos sig ut på USA:s vägar, under täckmanteln som en prostituerad, med avsikt att döda.

Wuornos gripande blir startskottet på en rättegång som kommer att skapa en världsomspännande mediefrossa. Vem var den våldsamma manshataren Aileen Wuornos egentligen?

Det här är berättelsen om en mördare som förbryllade profileringsexperterna och för alltid förändrade deras uppfattning om de brott som en kvinna är kapabel till. Aileen Wuornos livsöde har skildrats i den Oscarsnominerade filmen “Monster” med Charlize Theron i huvudrollen.

Sue Russell är en prisbelönt amerikansk journalist och författare. Hon följde rättegången av Aileen Wuornos under två års tid och skrev därefter boken ”Alias monster" om USA:s första kvinnliga seriemördare.


Lukija: Sofia Watts

Kesto: