(0)

Alias monster

audiobook & e-book


Den fÀngslande och sanna berÀttelsen om Aileen Wuornos, USA:s första kvinnliga seriemördare.

Den 30 november 1989, pÄ en enslig plats lÀngs en motorvÀg i Florida skjuts den 51-Ärige Richard Mallory ihjÀl av en naken, blond kvinna. Medan han lider en lÄngsam och plÄgsam död tar kvinnan ifrÄn honom hans vÀrdesaker och kör hans Cadillac tillbaka till motellet dÀr hennes Àlskarinna vÀntar.

Efter mordet pÄ Richard Mallory Äterfinns tre mördade mÀn pÄ lika mÄnga veckor, en mordvÄg som snart kommer att trappas upp. Under efterföljande Är ger Aileen Wuornos sig ut pÄ USA:s vÀgar, under tÀckmanteln som en prostituerad, med avsikt att döda.

Wuornos gripande blir startskottet pÄ en rÀttegÄng som kommer att skapa en vÀrldsomspÀnnande mediefrossa. Vem var den vÄldsamma manshataren Aileen Wuornos egentligen?

Det hĂ€r Ă€r berĂ€ttelsen om en mördare som förbryllade profileringsexperterna och för alltid förĂ€ndrade deras uppfattning om de brott som en kvinna Ă€r kapabel till. Aileen Wuornos livsöde har skildrats i den Oscarsnominerade filmen “Monster” med Charlize Theron i huvudrollen.

Sue Russell Ă€r en prisbelönt amerikansk journalist och författare. Hon följde rĂ€ttegĂ„ngen av Aileen Wuornos under tvĂ„ Ă„rs tid och skrev dĂ€refter boken ”Alias monster" om USA:s första kvinnliga seriemördare.


Narrator: Sofia Watts

Duration: