(0)

Ville verden være bedre, hvis den var ledet af kvinder?

äänikirja


Under 2. verdenskrig støder de udsendte amerikanske soldater i deres tegneserier pludselig på en kvindelig superhelt; Wonder Woman. Iklædt sit ikoniske korset, tiara og armbånd, kæmper hun mod alt fra kvindehadende skurke til nazister på amerikansk jord.

Hun er imidlertid alt andet end en tom actionfigur. I en verden ødelagt af krig inkarnerer hun nemlig sin skabers - den polyamorøse feminist William Moulton Marston - personlige vision om, at verden ville være bedre, hvis den var ledet af de mere empatiske kvinder. En kompromisløs feministisk utopi, som igen og igen kommer til udtryk i de mange scener, hvor Wonder Woman binder, fanger og undertvinger mænd, alt imens hun opfordrer andre kvinder til at tage magten.

Sammen med forsker i filosofi og superhelte, Carsten Fogh Nielsen, sætter vi fokus på historien bag Wonder Woman og diskuterer, hvordan hun som både sexsymbol og feministisk ikon har spejlet og påvirket sin samtid fra 1940’erne til i dag.

Brændende Bøger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når oprørske gæster læser og taler om de Brændende Bøger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.