(0)

Tur og retur. Lystspil i fire akter

E-book


Fru Meyer skal snart flytte fra sin mand for at bo pü en smuk og fredelig gürd for sig selv. Hendes mand er ked af at mütte slippe hende, men hun nÌgter at blive i den travle storby med en mand, hun ikke rigtig elsker. Da hun samme dag, som hun venter bud om den gürd, hun ønsker at købe, für besøg af fru Blom, gür det op for hende, hvor meget nogle mennesker kan lÌnges efter den slags Ìgteskab, hun sü gerne vil slippe ud af. Mon hendes mand vil søge trøst i armene pü fru Blom, nür hun er vÌk? Og hvordan vil det mon føles?

Ellen Reumerts lystspil fra 1906 tager os med ind i det bedre borgerskabs hjem, tanker og forhold og tegner et spĂŚndende billede af livet i Danmark i starten af det tyvende ĂĽrhundrede.

Ellen Reumert (1866-1934), dansk forfatter og søster til Johannes og Hans Kaarsberg, voksede op i Skelby, men flyttede til København med sin familie efter farens død. Her kom hun ind pü Musikkonservatoriet og underviste efterfølgende selv i musik. Efter hun blev gift, viede hun efterhünden mere af sin tid til at skrive, hvilket resulterede i et omfattende forfatterskab. Tilskyndet af Sophus Schandorph debuterede hun med "Novelletter" i 1892 under pseudonymet Knud Hagen og udgav fra da af over fyrre vÌrker i eget navn, heriblandt større og mindre fortÌllinger, forskellige skuespil og børnebøger.