(19)

Bara fem minuter

audiobook & e-book


Carl Schroder och Theodore Tate, bĂ€ttre kĂ€nda som “Komapoliserna”, har Ă€ntligen funnit stabilitet i sina liv. Tate har Ă„tervĂ€nt till poliskĂ„ren och kĂ€nner tacksamhet över att Ă„terigen vara hemma med sin fru Bridget. För Schroder Ă€r tillvaron varken uppĂ„t eller nedĂ„t; en skottskada i hans huvud för sex mĂ„nader sedan har inte fĂ€llt honom, men den har kastat honom in i en kĂ€nslomĂ€ssig ödemark, som Ă€r nĂ€stan lika dödlig som kulan.

NÀr en dömd vÄldtÀktsman hittas livlös, överkörd av ett mötande tÄg, kastas Tate in i fallet och kÀmpar för att avgöra om det handlar om mord eller sjÀlvmord. Natten dÀrpÄ försvinner Ànnu tvÄ vÄldtÀktsmÀn, och utredningen Àr allt annat Àn enkel, sÀrskilt nÀr det verkar som att poliskÄren hejar pÄ mördaren.

"Ge mig fem minuter ensam med mannen som gjorde detta", Àr en vanlig bön frÄn offrens anhöriga. NÄgon tar dock saken i egna hÀnder och hjÀlper offren att fÄ sina fem minuter. Men nÀr oskyldiga börjar dö stÄr Tate och Schroder inför olika mÄl, och snart kÀmpar de inte bara mot en frÀmmande mördare, utan Àven mot varandra.

---

“Grymt berĂ€ttande som fĂ„r dig att tĂ€nka och kĂ€nna” - The Listener (Nya Zeeland).

“[En] djĂ€vulskt skruvad thriller ...” “Cleaves briljanta författarskap förenas med enastĂ„ende snabbhet och karaktĂ€rsutveckling.” - Publishers Weekly (stjĂ€rnmĂ€rkt recension)

“Tror du att rĂ€ttskipande mördare har det lĂ€tt? Cleave ger en makaber och övertygande demonstration av hur Murphys team oförĂ€nderligt förföljer den före detta polisen Carl Schroder i hans strĂ€van att ge vĂ„ldsbrottsoffer de efterlĂ€ngtade fem ensamma minuterna med de brottslingar som har krossat deras liv. Breaking Bad möter bröderna Coens - Kirkus Reviews (stjĂ€rnmĂ€rkt recension)

"[En] kraftfylld berÀttelse ... En gripande thriller frÄn början till slut." - Booklist (stjÀrnmÀrkt recension)

"Jag har svÄrt att komma pÄ ord för att beskriva hur perfekt jag tycker att den hÀr romanen Àr ...Om du gillar snabba, grymma thrillers och du aldrig har lÀst Paul Cleave tidigare, be/lÄna/köp allt han nÄgonsin har skrivit. Börja frÄn början. Du kommer inte att Ängra dig!" - The Sweet Escape.com

RĂ€ttskiparen Ă€r det bĂ€sta av det bĂ€sta! En riktigt gripande, fĂ€ngslande, intensiv, spĂ€nnande och fartfylld kriminalthriller. Briljant skriven, en prisbelönt författare och förutspĂ„dd till â€œĂ„rets kriminalthriller!” - recension frĂ„n Goodreads

“Cleave levererar en djupgĂ„ende och vĂ€lskriven roman som Ă€r spĂ€nnande eftersom den engagerar lĂ€saren frĂ„n början till slut. En mörk thriller som innehĂ„ller de mest djupgĂ„ende och komplexa karaktĂ€rerna.” - Recension frĂ„n Goodreads


Narrator: Ola Ringdahl

Duration: