(0)

Batteristen

E-book


Gösta Àr en musikens man. Han har rytmen i blodet och betraktar livet utifrÄn toner. Han överger sina studier för att sjÀlv komponera musik och gÄ med i ett jazzband. Han inleder en amorös förbindelse med den tilldragande Lizzy, men hans hjÀrta ska snart börja slÄ för nÄgon annan. Sally, jazzbandets vokalist, visar Gösta vad riktig kÀrlek Àr. Den kÀrlek han kÀnner för Sally kommer att förÀndra hans liv, inte minst i relation till sin bror Evert.

Gösta och brodern Evert har tvÄ vitt skilda uppfattningar och ideal nÀr det kommer till hur ett liv ska levas. Gösta har en mer "traditionell" syn pÄ en kÀrleksrelation mellan en man och en kvinna, medan Evert gett sig hÀn lÄngt mer moderna idéer om sexuell frigjordhet. Det skapar en konflikt mellan bröderna, en klyfta som bara tycks vÀxa mellan de tvÄ.

"Batteristen" Àr den andra delen i Walter Dicksons romanserie, som inleds med "Livsens dag".

Walter Dickson [1916–1990] var en svensk roman- och novellförfattare, född i USA, senare bosatt i Falkenberg. Hans emigrationsskildringar har jĂ€mförts med Vilhelm Mobergs, och Artur Lundkvist ska ha sagt "att medan Moberg Ă€r realismens skildrare av emigrantlivets stora skeende, skapar Walter Dickson den inre upplevelsens realism". Dickson gör ett betydligt litterĂ€rt avtryck med sin kreativt förtroliga berĂ€ttarstil.