(6)

Det man skriver

audiobook & e-book


En dag, da Bent Haller rydder op pĂ„ sit loft, finder han en kasse med dagbĂžger fra sin allertidligste ungdom. Ved lĂŠsningen vĂŠlter minderne frem – ikke sĂ„ meget pĂ„ grund af det, der stĂ„r, men isĂŠr pĂ„ grund af det, der IKKE stĂ„r. Den aldrende forfatter mĂžder sin egen unge stemme og genoplever fĂžlelsen af at vĂŠre landet det helt forkerte sted og i den helt forkerte familie. For ham indebar det en enorm lĂŠngsel efter at opleve noget, der lĂ„ sĂ„ langt vĂŠk som muligt fra 1960’ernes Frederikshavn.

Det starter med en telttur til SÊby med vennen Mogens. Her fÄr de smag for friheden og gÄr i gang med at spare sammen til en bustur til Italien. Snart deler Bent sin tilvÊrelse mellem ulidelig kedsomhed pÄ vÊrftet, hvor han er i lÊre, og sÄ det eventyrlige liv pÄ farten. En fortÊlling om at rejse, om at ligge i telt og fÄ besÞg i sin sovepose, om at leve af knÊkbrÞd og dÄsemad og om endelig at finde sin vej i livet.

Den danske forfatter Bent Haller (f. 1946) er oprindeligt uddannet maler og grafiker fra Det jyske Kunstakademi, men har desuden skabt sig en spÊndende karriere som forfatter. Bent Haller debuterede, da han i 1972 vandt forlaget Borgens konkurrence om den bedste samfundskritiske ungdomsroman med "Katamaranen". Bent Hallers forfatterskab favner bredt og rummer bÄde bÞrnebÞger, ungdomsromaner, digte og voksenbÞger.