(0)

Frihed og liv er eet. Digte 1939-1949

E-book


Digtsamlingen "Frihed og liv er eet" fra 1997 bestür af digte, der er skrevet mellem 1939 og 1949, og tager udgangspunkt i modstandsmanden Arne Sejrs personlige oplevelser under anden verdenskrig og de første ür efter befrielsen.

Digtene fra krigsĂĽrene er prĂŚget af mod, vold og sorg, mens dem fra efterkrigsĂĽrene er prĂŚget af refleksion. I de senere ĂĽr fyldes livet gradvist af andre hĂŚndelser, og der blomstrer kĂŚrlighed og glĂŚde fra friheden.

Arne Børge Sejr (1922-1998) var dansk journalist, direktør og modstandsmand under anden verdenskrig, hvor han var den primÌre drivkraft bag oprettelsen af en af de første modstandsgrupper: Studenternes Efterretningstjeneste. Blandt meget andet illegalt arbejde udsendte organisationen illegale blade under hele besÌttelsestiden. Sejr var i den grad eftersøgt som hovedleder af gruppen og blev endda arresteret af Gestapo i 1943, men havde held til at flygte og genoptog straks arbejdet med at hjÌlpe jøder til Sverige. Efter befrielsen stod Sejr endnu en gang klar til at hjÌlpe de tidligere deporterede modstandsmÌnd i nød.