Katariina Hakaniemi jatkaa eroteeman käsittelyä uudesta näkökulmasta. Keväällä 2015 julkaistussa kirjassa "Tahdoin 17 tarinaa elämästä eron jälkeen" puhuivat eronneet, mutta kirjassa "Kaksi kotia 17 tarinaa elämästä vanhempien eron jälkeen" ääneen pääsevät eroperheiden lapset.
Minä-muotoon kirjoitettujen anonyymien ja intiimien tarinoiden värikkyyttä lisää se, että kertojat ovat kokeneet vanhempiensa eron hyvin eri ikäisinä. Haastateltavien ikähaarukka on 1560 vuotta.
Kirjassa tarinansa kertoo muun muassa keski-ikäinen mies, joka vuosikausia tiesi vanhempiensa eroavan heti, kun pikkusisko täyttää 18 vuotta. Miten se vaikutti kodin ilmapiiriin? Entä miehen omiin ihmissuhteisiin myöhemmin?
Kirjaan on myös haastateltu sisaruksia, jotka muistelevat samaa avioeroa eri tavoin. Se sisältää tarinan nuoresta naisesta, jonka vanhemmat erosivat hänen ollessaan teini-ikäinen, mutta jotka sittemmin palasivat yhteen. Yksi haastatelluista työstää vanhempiensa 30 vuoden takaista väkivaltaista eroa vasta nyt, pienten lasten äitinä. Erään kertojan vanhemmat ovat eronneet ja palanneet yhteen monta kertaa.
Tarinat valottavat, miten eri tavalla avioeron voi hoitaa ja miten kauaskantoiset seuraukset huonosti hoidetulla erolla usein on. Kirjassa on myös esimerkkejä mallikkaasti hoidetuista avioeroista; sellaisista, joihin kirja rivien välistä kannustaa.