(2)

To sider af samme smag

E-book


Hverdagsmad behÞver ikke at vÊre kedelig, og gÊstemad behÞver ikke at vÊre dyr. Ud af den nÞjagtig samme bunke gode, sunde rÄvarer kan du fÄ bÄde et lÊkkert hverdagsmÄltid og moderne gÊstemad med wauw-faktor. Det eneste, det krÊver, er, at du tÊnker lidt ud af boksen. Det har kokken Jesper Vollmer, der netop nu er aktuel pÄ tv, gjort, og det er der kommet en utraditionel og meget inspirerende kogebog ud af.

Jesper Vollmer, der i ti Ă„r har vĂŠret kĂžkkenchef i Kongehuset, viser, hvor langt man kan komme med forholdsvist fĂ„ rĂ„varer pĂ„ kĂžkkenbordet. Og hvordan man ikke hver gang, man skal have gĂŠster, behĂžver at tĂŠnke i at kĂžbe oksemĂžrbrad eller andre dyre udskĂŠringer og skulle supplere med en alenlang indkĂžbsliste. Bogen er bygget op omkring konceptet ”en ingrediensliste – to opskrifter” under samme overskrift. Det kunne fx vĂŠre ”Kylling – grĂŠskar – mandler”, som han giver en rustik opskrift pĂ„ med hel ovnstegt kylling med bagt grĂŠskar, sprĂžd spinatsalat, mandler og wasabiyoughurt. Det er i den lidt finere udgave blevet til stegt kyllingebryst med purĂ© af grĂŠskar, ristede mandler og yoghurt med dild-spinatolie. To vidt forskellige velsmagende retter til hver sin lejlighed.

I alt indeholder kogebogen 75 opskrifter pÄ forretter/frokostretter, hovedretter og desserter fra Jesper Vollmers personlige kÞkken, der bÊrer prÊg af, at han ikke alene hver dag laver mad til sin egen familie derhjemme med to voksne og to bÞrn, men selvfÞlgelig ogsÄ, at han i sine ti Är i Kongehuset ikke bare har lavet mad til gÊster fra hele verden, men ogsÄ i hverdagen sammen med det yderst madinteresserede regentpar har haft fokus pÄ enkel og sund mad med et grÞnt islÊt og pÄ at undgÄ madspild.