(0)

Trebuchet

E-book


Harald och Louis Àr tvÄ unga pojkar som vÀxer upp i helt olika kulturer. Harald som viking pÄ Gotland och Louis i en avlÀgsen by lÄngt inne i Frankerriket. Vi fÄr följa deras resa mot vuxenlivet, med allt vad det innebÀr av spÀnnande upplevelser och drömmar om framtiden. I vuxen Älder kommer de tvÄ att mötas, dÄ Harald med sin vikingaflotta företar en resa in i Frankerriket. Trots sprÄkförbistringar och kulturkrockar, lyckas de finna en gemenskap som knyter dem samman.

Hösten 1974 hittas en runsten i Visby, vars runor lÀmnar alla arkeologer handfallna. Men nÀr historieprofessorn René Rolland frÄn Frankrike Àr pÄ besök i Sverige, blir han genast intresserad av runstenen. Tillsammans med en svensk kollega lyckas han till slut tyda texten. DÀr stod: Blod har blandats av riken i norr och söder och för evigt skall dess folk vara av blod förenat. Av Louis frÄn Village Jaune till Harald frÄn Gotland.

Det Àr början pÄ berÀttelsen om Louis och Haralds ovÀntade vÀnskap. En historia om hur lÄngt historiens vingslag kan strÀcka sig.