(11)

Ainutlaatuiset aivot

E-book


Mukaansatempaava tietokirja aivoista

LÀÀkÀri ja aivotutkija Kaja Nordengenin Ainutlaatuiset aivot kertoo tiiviissÀ paketissa kaiken sen, mitÀ nykyÀÀn tiedÀmme aivoista.

Miten aivomme ovat muovautuneet evoluution aikana? Miten ihmisaivot pÀÀttelevÀt, muistavat ja suunnistavat? MikÀ tekee meistÀ persoonia? MitÀ huumori, musiikki ja seksi saavat aikaan aivoissamme? Tai kahvi ja kokaiini? Ainutlaatuiset aivot vastaa nÀihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Aivot tekevÀt meistÀ sen, mitÀ olemme. Aivot oppivat, ohjaavat liikkeitÀmme, ratkovat ongelmia ja muistavat vuosikymmenten takaisia asioita. Mutta aivot tekevÀt myös huonoja valintoja, ajavat meitÀ riippuvuuksiin ja huijaavat meitÀ. Miksi aivot ovat niin kuin ovat?

LÀÀkÀri ja aivotutkija Kaja Nordengen summaa yhteen tÀssÀ havainnollisesti kuvitetussa kirjassa kaiken, mitÀ nykyÀÀn tiedÀmme aivoista. HÀn on erityisesti kiinnittÀnyt huomiota siihen, ettÀ kirjan termistö on ymmÀrrettÀvÀÀ. Nordengen kirjoittaa kiinnostavasti ja valaisevasti lukuisten tutkimuksista saatujen esimerkkien avulla.

Kaja Nordengen (s. 1987) on norjalainen neurologi, josta tuli 26-vuotiaana yksi Norjan nuorimmista tohtoriksi vÀitelleistÀ. HÀn toimii tutkijana Akershusissa Oslon yliopistollisessa sairaalassa ja Oslon yliopistossa.