(1)

Det fjerde skud

E-book


"Det fjerde skud" er Annie Mai Nielsens personlige beretning om skuddrabet pü hendes søn og hendes oplevelser af den efterfølgende retssag. Bogen rummer ogsü en kritik af retssystemet og anklagemyndighedens dobbeltrolle.

Den 1. december 2009 blev Annie Mai Nielsens søn, Michael "Mio" Nielsen, drÌbt af skud pü en parkeringsplads. Skuddene blev affyret af en politibetjent, der var pü patrulje, og som havde füet en indberetning om, at der foregik noget mÌrkelig pü parkeringspladsen. Men i stedet for at affyre et varselsskud, blev pistolen rettet mod Michael.

Betjenten blev efterfølgende frikendt for dødsvold. Annie Mai Nielsen stiller dog spørgsmülstegn ved müden det danske retssystem er bygget op pü, hvor politimyndigheden büde er anklager og undersøger. Er det overhovedet muligt for myndighederne at lave en nøgtern og objektiv undersøgelse, nür de har dobbeltkasket pü. Og blev betjenten frikendt, fordi Michael havde en mildest talt broget fortid. En fortid i det kriminelle miljø, der startede kort efter han havde mistet sin far.