(7)

Du' jo syg : Mit liv med sclerose

audiobook & e-book


Sclerose, ogsÄ kaldet dissemineret sclerose, multipel sclerose eller blot MS, er en kronisk og invaliderende sygdom, hvor kroppens immunsystem fejlagtigt angriber centralnervesystemet. Sclerose kaldes sygdommen med de 1000 ansigter, fordi sygdommen rammer sÄ forskelligt fra person til person.

I Danmark lever cirka 17.200 mennesker med sclerose. En af dem er min storesĂžster – hun blev diagnosticeret i 2013. Det kom som et stort chok for mig. Chokket blev absolut ikke mindre af, at jeg selv fik konstateret sclerose i 2014. Fra den ene dag til den anden var det, som om noget var gĂ„et i stykker inde i mig, og intet ville blive som fĂžr.

Ideen om at fortÊlle min personlige sygdomshistorie opstod en nat, jeg ikke kunne sove. Kunne jeg finde ud af at skrive en bog, og var der overhovedet nogen, der ville lÊse om mig og mine nye vilkÄr?

Om mine udfordringer med at acceptere et anderledes arbejdsliv?

Om mine op- og nedture og angsten for ikke at kunne bruges?

Om det kursskifte, som var uundgĂ„eligt – og om de Ă„benbaringer, der ogsĂ„ har vĂŠret undervejs?

De bekymringer valgte mit ego at skide hÞjt og flot pÄ. Der var som faret en djÊvel i mig, for tÊnk hvis bare ét menneske kunne fÄ glÊde af bogen! Det vil varme mit hjerte sÄ meget.


Narrator: Guxi Maria Abel
Duration: