(0)

Kaos : 20 skitser

E-book


Ordet kaos stammer fra det grÌske khaos, som blandt andet kan tolkes som afgrund. Der er den mentale afgrund, hvor man ikke kan komme hverken videre op eller, for den sags skyld, lÌngere ned. Der er den fysiske afgrund, hvor alting - selv hjerteslagene - ophører. Og der er büde indre og ydre kaos; der er forvirring, begÌr, afsky, kÌrlighed og et overtryk af andre følelser, som fører til afgrunden.

Med sig i afgrunden tager man enten den følelsesmÌssige smerte, som kun knuste hjerter forürsager eller det vanvid af pludselig og uoverskuelig glÌde over kÌrlighedens vÌren. Sikkert er det, at kaos som afgrund og egoistisk kÌrlighed er lige sü skrÌmmende at blive konfronteret med, som det er smukt.

Uddrag af bogen:

Da jeg vügner igen, er det ved at blive lyst. Det har aldrig rigtigt vÌret mørkt. Jeg ligger med hovedet ind mod hans bryst og prøver at komme i tanker om en drøm fyldt med lilla mønstre og blod, men jeg kan ikke se den tydeligt. Ulven ligger pü siden og aer mig pü ryggen med sine slanke fingre. Han presser mig stille ind mod sin varme krop. Jeg holder vejret et par sekunder, mÌrker hans manddom mod min mave. Han er hürd, nÌsten for hürd. Jeg vender mit ansigt mod hans. Jeg er stadig usikker pü øjenfarven, men jeg er sikker pü ham. Jeg kan se den tülmodige vildskab i hans smil. Han har et rovdyrs tÌnder. Canis lupus.

Om forfatteren:

Anja Lykke Lindberg Christophersen (f. 1984) har en ikke fÌrdiggjort uddannelse bag sig inden for nordisk sprog og litteratur. Hun droppede ud af universitetet for at arbejde fuld tid som sagsbehandler i Københavns Kommune. Anja kom i maj 2012 med sin første samlede udgivelse Til Clive og har før dette füet trykt enkelte digte hos Øverste Kirurgiske og Oplysningskontoret.