(3)

Pasianssimysteerio

audiobook & e-book


IsÀn ja pojan fantastinen matka filosofian lÀhteille -- Sofian maailman tekijÀltÀ!

Pasianssimysteerio on mielikuvitusta kutkuttava matkakertomus, joka vie lukijansa halki Euroopan aina Kreikkaan asti. Norjalaispoika Hans Thomas ja hÀnen isÀnsÀ kulkevat valppaina nÀkemÀÀn niitÀ asioita, joille useimmat meistÀ ovat sokeita. Satu ja todellisuus punoutuvat moniulotteiseksi seikkailuksi ihmiskunnan menneisyyteen ja Euroopan historiaan.

Kaksitoistavuotias Hans Thomas lÀhtee isÀnsÀ kanssa matkalle kohti Ateenaa, ÀitiÀÀn etsimÀÀn. Sveitsin rajalla hÀn saa huoltoasemaa pitÀvÀltÀ kÀÀpiöltÀ lahjaksi suurennuslasin, ja myöhemmin alppikylÀn leipurilta pullan sisÀÀn leivotun pienen kirjan. Hans Thomas ryhtyy suurennuslasin avulla lukemaan tarinaa tropiikin saarelle rantautuneesta merimiehestÀ ja tÀmÀn salaisuudesta. Taikasaaren elÀvÀt pelikorttihahmot kertovat omaa satuaan, joka tempaa Hans Thomasin mukaansa, ja pian hÀn huomaa olevansa itsekin salaperÀisen tarinan osa!

Jostein Gaarder (s. 1952) on norjalainen kirjailija. HÀnen nuortenkirjoissaan historialliset tiedot yhdistyvÀt seikkailu- tai matkakertomukseen, ja ne sisÀltÀvÀt usein arvoituksia ja yllÀttÀviÀ kÀÀnteitÀ. Gaarder opiskeli germaanisia kieliÀ ja luterilaista teologiaa Oslon yliopistossa. Ennen ryhtymistÀÀn kirjailijaksi hÀn opetti kansalaisopistossa uskontoa ja filosofiaa.


Narrator: Markus Niemi
Duration: