(2)

Rafael

audiobook & e-book


Pelkoa kaupungin kaduilla

Christian Rönnbackan huippusuositun Hautalehto-sarjan kahdennessatoista osassa Rafael nuoret rikolliset terrorisoivat Porvoota.

Nuorisoon kohdistuva katuryöstöjen aalto on levinnyt pÀÀkaupunkiseudulta Porvooseen. RyöstÀjiÀ vastustelevat pahoinpidellÀÀn niin, ettei kukaan uskalla avata suutaan, ja poliisi vaikuttaa tilanteessa tÀysin kÀdettömÀltÀ.

Kuusitoistavuotias Sebastian on yksi ryöstÀjien kohteeksi ja silmÀtikuksi joutuneista. VastikÀÀn kaupunkiin muuttaneella nuorella ei ole kavereita, ja hÀnen pitÀÀ pÀrjÀtÀ yksin, kunnes erÀÀnÀ pÀivÀnÀ keskelle vÀkivaltatilannetta ilmestyy tuntematon avuntarjoaja.

Porvoon poliisi pÀÀsee lopulta puuttumaan peliin, kun metsiköstÀ löytyy puuhun köytetty ruumis. Komisario Hautalehdon tutkimusryhmÀlle tulee piinaava paine pÀÀstÀ nopeasti tappajan jÀljille tuhoisassa koston kierteessÀ, joka uhkaa kahmaista nuoren toisensa jÀlkeen kuolemaan.

Christian Rönnbacka (s. 1969) on poliisitaustainen kirjailija ja seikkailija. Luonnon rauhassa viihtyvÀ Rönnbacka toimii myös tislaamon osakkaana. Suositut Hautalehto-dekkarit ovat löytÀneet jÀnnityksennÀlkÀisen yleisönsÀ, ja ÀÀnikirjojen kuuntelijat ovat valinneet Rönnbackan BookBeatin vuoden kotimaiseksi dekkaristiksi useampana vuotena. Hautalehto-kirjojen pohjalta on tehty myös tv-sarja, jonka toinen tuotantokausi Hautalehto: Rakennus 31 alkoi helmikuussa 2024. LisÀksi Rönnbacka kirjoittaa Henna Björk -dekkarisarjaa, jossa sukelletaan kansainvÀlisen rikollisuuden syövereihin.