Allerede under besættelsen var Danmark i den amerikanske efterretningstjenestes søgelys: Danmarks geografiske beliggenhed kunne nemt give landet stor strategisk betydning, når krigen var slut. Amerikanerne ønskede derfor at være til stede, når freden brød ud!
Historikeren Peer Henrik Hansen beretter i denne bog om det dansk-amerikanske samarbejde inden den kolde krig for alvor satte ind. Efterretningstjenester, agenter og hemmelige kontakter var en del af dagligdagen i 1940’ernes Danmark. Overgangen fra besættelse til frihed var besværlig – og det var den ny verdensorden også.
Frygten for at blive besat af Sovjetunionen førte i midten af 1940’erne til, at danske politikere, efterretningstjenester og modstandskredse plejede tætte kontakter med den amerikanske efterretningstjeneste, som kunne redde danskerne.
Da yankee’erne kom til Danmark bygger på Peer Henrik Hansens meget roste afhandling af samme navn. Bogen tilføjer nyt og hidtil uudforsket land til vor viden om besættelsestiden og årene lige efter.