(0)

Utopia

audiobook


På øen Utopia er der lighed mellem mennesker. Her arbejder man kun 6 timer om dagen, resten af tiden dyrker man “åndelig idræt”. Her er der respekt for de ældre, og selv slaverne elsker at bo i landet. Her findes ingen pengeøkonomi, ingen fattigdom, hverken krig eller fænglser. Befinder vi os mon i den bedste af alle verdner?

Skrevet af den engelske statsmand og forfatter Thomas More i 1516, ligger Utopia navn til en hel genre for spekulativ politiske litteratur, hvor man stiller sig selv det farligste af alle spørgsmål: Hvad nu hvis… verden så sådan her ud?

Men hvad er det for et samfund Utopia mere præcist drømmer om? Og er drømmen om et samfund, hvor alle mennesker ligner hinanden på en prik i virkeligheden en satire over selve idéen, at man nogensinde kan skabe det perfekte samfund? Og kan vi finde utopiske træk i vores samtidslitteratur?

Lyt med, når vi sammen med lektor i litteraturvidenskab Tue Andersen Nexø snakker om en af verdenshistoriens mest indflydelsesrige og fritsættende bøger.

Brændende Bøger

Litteraturen skal tage chancer for, at den kan forandre verden. Fra Dante som opfinder Helvede til Harry Potters genfortrylning af verden – over Yahya Hassans eksplosive digte og Suzanne Brøggers angreb på kernefamilien, til 1984’s klaustrofobiske overvågningsverden og fatwaen mod Salman Rushdie. Lyt med, når oprørske gæster læser og taler om de Brændende Bøger.

Jacob Nielsen er tidligere radiovært ved 24Syv, hvor han har været vært på og produceret radio- og podcastserierne 'Brændende bøger', "min litterære pornosamling', 'Den syvende statsmagt', 'Verdens længste Tour-optakt' og 'Frankrig Rundt'. Jacob har desuden en bachelor-grad i litteraturvidenskab fra Københavns Universitet.


Narrator: Jacob Nielsen
Duration: