(1)

Alle de liv

ljudbok och e-bok


"Kan du ikke skrive ned, hvad der ville vÊre sket? Bare et par brudstykker. SÄ er det nÊsten, som om det kommer til at ske?" spÞrger Solveig sin veninde Emilie, der er forfatter. De har vÊret veninder hele livet, og sammen er de to kvinder taget pÄ road trip i Californien. Rejsen er en slags afslutning, for Solveig lider af den dÞdelige sygdom ALS.

Indimellem storslÄede rejsebeskrivelser fÄr vi i tilbageblik den levende fortÊlling om de to kvinders tÊtte, men ikke ukomplicerede, venskab op igennem barndom og ungdom - samt rÞrende scener fra den fremtid, som aldrig kommer.

Emilie er eftertÊnksom og forsigtig, mens Solveig har et lyst sind og en sorglÞs tilgang til livet. Solveigs sygdom sÊtter ikke blot deres relation, men begge deres liv i relief. For hvad sker der, nÄr man stilles ansigt til ansigt med de helt store spÞrgsmÄl? Hvordan hÄndterer man det faktum, at livet hÞrer op - og i dette tilfÊlde alt for tidligt?

Romanen kaster ikke blot lys over disse evige og universelle temaer, der fortĂŠlles samtidig en livsbekrĂŠftende historie om venskab og kĂŠrlighed, sygdom og dĂžd, tilfĂŠldighedernes spil, ĂŠgteskab, bĂžrn og erindring.

Signe Langtved Pallisgaard er fþdt i 1978 i Charlottenlund. Hun er uddannet cand.mag. i dansk og kulturhistorie fra Kþbenhavns Universitet, og udkom i 2014 med sin debutroman ‘Et andet sted‘. ‘Alle de liv‘ er hendes anden roman.


UpplÀsare: Birgitte Ohsten
LĂ€ngd: