(0)

Duellen

e-bok


I Joseph Conrads historiske roman "Duellen" mÞder vi to officerer i Napoleons hÊr, der som slaver af deres eget temperament og af de omstÊndigheder, der hele tiden fÞrer dem sammen, er tvunget til at udkÊmpe den ene meningslÞse duel efter den anden. Napoleonskrigene afbryder kort deres kontrovers, fÞr de i 1801 igen mÞdes i Augsburg, hvor sÄret stolthed fÄr vanviddet til at fortsÊtte med endnu en duel.

"Duellen" er blandt Joseph Conrads stĂžrste klassikere. I 1977 lavede Ridley Scott en film over romanen med Harvey Keitel i hovedrollen under titlen "The Duellists". Filmen vandt prisen for bedste debutfilm ved filmfestivallen i Cannes samme Ă„r.

Joseph Conrad (1857-1924) var en polsk-britisk forfatter, der anses for at vÊre en af de bedste forfattere inden for engelsksproget litteratur. Han var en vigtig forgangsmand inden for den moderne litteratur og har inspireret forfattere som Ernest Hemingway, F. Scott Fitzgerald og Joseph Heller. Mange af Joseph Conrads romaner har vÊret inspiration til populÊre film. Francis Ford Coppolas filmklassiker "Dommedag nu" fra 1979 er baseret pÄ Joseph Conrads "MÞrkets hjerte", Alfred Hitchcocks film "Sabotage" fra 1936 bygger pÄ Joseph Conrads "Den hemmelige agent", og Ridley Scotts film "The Duellists" er baseret pÄ Joseph Conrads "Duellen".