(59)

Kotasavun Marja

ljudbok och e-bok


Voi mikÀ riemu on potkaista sukset liikkeelle pakkaspÀivÀnÀ tai juoksuttaa jalkaa toisen eteen kesÀisessÀ kanervikossa! Marja ei muuta tekisikÀÀn, kulkisi vain luonnossa sen ehdoilla, kaukana kotoa. Ahtaaseen savupirttiin pitÀÀ kuitenkin palata, sillÀ nuorimman tyttÀren on tehtÀvÀ osuutensa tuvan töistÀ. LehmÀt pitÀÀ hoitaa ja kankaat vÀrjÀtÀ, nutukkaat ommella ja yrtit opetella. NiistÀ taidoista Marjalle olisi vielÀ paljon onnea elÀmÀssÀ, Anna-Àiti tietÀÀ.

Marja seisoo usein mÀen harjalla ja katselee pohjoiseen. Kuinka kauas suurta maailmaa riittÀÀ ja keitÀ sieltÀ löytyy, hÀn miettii. EntÀ mitÀ on taivaanrannan takana Lapinmaassa, missÀ mÀet laskeutuvat toistensa uumille yhÀ sinisempinÀ ja salaperÀisempinÀ?

Sinne Marja pÀÀtyy: Lapinmaahan, kotasavun tuoksuun, porotokkien, lumisten tunturinkupeiden ja kesÀisten kalamaiden maahan. Vastassa on Jounin koko suku ja sen oudon kiehtovat tavat ja taiat. Mukanaan Marjalla on salaisuus, joka tekee hÀnestÀ yhtÀ aikaa voittamattoman ja haavoittuvan.

Kotasavun Marja jatkaa Kymmenen onnen Annan aloittavaa kiehtovaa tarinaa. Romaani kertoo savupirttien ja kotalappalaisten ajasta, jolloin Lapissa asujia odottivat suuret rikkaudet ja vaarat.


UpplÀsare: Jussi Lehtonen
LĂ€ngd: