(6)

Krigen bliver kold

ljudbok och e-bok


Med Aksemagternes kapitulation i 1945 er seks Ă„rs rĂŠdsler endelig forbi.Freden har dog ikke varet lĂŠnge, fĂžr truslen om krig igen tĂ„rner sig op. Sovjetunionen og USA stiller sig i spidsen for hver sin blok af allierede lande i den kolde krigs opgĂžr mellem kapitalisme og kommunisme – en konflikt, der nemt kan blive brandvarm, hvis supermagterne vĂŠlger at affyre de nyudviklede atombomber. Under en opstand i 1956 forsĂžger Ungarns befolkning forgĂŠves at rive hul i "JerntĂŠppet", der spĂŠrrer indbyggerne

inde i et sovjetdomineret Østeuropa. Andre blodige opgĂžr bryder ud i 1950’erne – ikke mindst koreakrigen, der koster millioner af mennesker livet. Del 24 af EN VERDEN I KRIG gĂ„r tĂŠt pĂ„ den kolde krigs fĂžrste Ă„r.

Alt om Historie tager dig med pĂ„ en halsbrĂŠkkende rejse til tidligere tider, sĂ„ du kan nyde historiens stĂžrste begivenheder. FĂžlg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spĂŠndende, dramatiske begivenheder i fortiden.