(0)

Saanko olla totta?: Sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuus

e-bok


PitÀisikö huolestua, jos oma poika haluaa pukeutua mekkoon? Kuinka suhtautua sukupuoli-identiteettiÀÀn etsivÀÀn nuoreen koulumaailmassa? MitÀ ajatella, kun perheenjÀsen tai työtoveri "tulee ulos kaapista"? MitÀ tarkoittaa sukupuolen korjaaminen? Voiko seksuaalista suuntautumista muuttaa?

Saanko olla totta? on kirja niille, jotka työssÀÀn kohtaavat ihmisiÀ ja vaikuttavat nÀiden selviytymiseen arkielÀmÀssÀ ja elÀmÀn kriiseissÀ. Se on myös kirja niille, jotka etsivÀt apua oman sukupuolensa tai seksuaalisuutensa ymmÀrtÀmiseen, sekÀ nÀiden etsijöiden omaisille ja lÀheisille.

Teos tarjoaa kÀytÀnnöllisiÀ ja teoreettisia nÀkökulmia siihen, mikÀ on tarpeellista tietoa ja taitoa sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta kohdattaessa. Miten auttamistyön ammattilainen voi tunnistaa vÀhemmistöihin kuuluvan erityiset tarpeet, ja miten opettaja, pappi, lÀÀkÀri tai psykoterapeutti voi tietoisesti tai huomaamattaan helpottaa tai vaikeuttaa kohtaamansa ihmisen olemista? Teos sisÀltÀÀ myös sateenkaari-ihmisten omia selviytymistarinoita, jotka kertovat autetuksi tulemisen epÀvarmuudesta, tuskasta, ilosta ja onnesta.

Saanko olla totta? on kaivattu perusteos kasvatus-, sosiaali- ja terveydenhuoltoalojen ammattilaisille ja opiskelijoille, kirkon työntekijöille sekÀ muille, jotka kohtaavat ja pohtivat sukupuolen ja seksuaalisuuden kysymyksiÀ. Teokseen kootut selviytymistarinat kertovat sekÀ auttamisen onnistumisesta ettÀ sen epÀonnistumisesta. Osa tarinoista on asianomaisten itsensÀ nimellÀ tai nimimerkillÀ kirjoittamia, osa perustuu haastatteluihin. Teos sisÀltÀÀ myös eri ammateissa toimivien kertomuksia siitÀ, mikÀ heille on tÀrkeÀÀ ja oivallusta tuottavaa tietoa ja taitoa moninaisuuden kohtaamisessa. MillÀ tavoin ja millaisissa tilanteissa esimerkiksi opettaja, pappi, lÀÀkÀri tai psykoterapeutti kohtaa sukupuolisen moninaisuuden?