(11)

Slaget om Stalingrad

ljudbok och e-bok


"De bitre kampe i Stalingrads ruiner, rÊdslerne pÄ Volgaflodens mÞrke vande og den intense luftkrig over Stalingrad kostede hundredtusindvis af soldater og civile livet. Slaget var sÄ udmarvende og grusomt, at selv 2. verdenskrigs mest hÄrdfÞre generaler ikke kunne undgÄ at blive berÞrt af de massive tab, som kun to mÊnd trak pÄ skuldrene af: Adolf Hitler og Josef Stalin. Uden at blinke sendte de mand efter mand i dÞden, og slaget om Stalingrad blev den ultimative styrkeprÞve mellem historiens to mest grusomme diktatorer, som begge nÊgtede at give op."

Slaget om Stalingrad er et af de mest blodige og voldsomme under hele 2. verdenskrig, og de mord og forbrydelser, som de nazistiske og sovjetiske soldater udsatte hinanden og byens civile indbyggere for, er nÊsten ufattelige. Alligevel var det dette slag, der én gang for alle beviste Den RÞde HÊrs overlegenhed og vendte krigslykken. Hundredtusindvis af soldater og civile mistede livet pÄ Stalingrads trÞsteslÞse gader, mens de to diktatorer trak i trÄdene fra hver sin side af frontlinjen.

Alt om Historie tager dig med pĂ„ en halsbrĂŠkkende rejse til tidligere tider, sĂ„ du kan nyde historiens stĂžrste begivenheder. FĂžlg med tilbage i tiden – tilbage til frontlinjerne af 2. verdenskrig, vikingernes angreb og tilbedelsen af egypterne. Alt om historie er for dem, der vil vide mere om de spĂŠndende, dramatiske begivenheder i fortiden.