(0)

Elskede Anne

E-book


"Elskede Anne" er historien om Morten, der sidder fÌngslet for salg af hash. Udenfor muren følger vi hans kone, Anne og datter, Marie.

Det er en roman om den grü hverdag i fÌngslet, der er et vrÌngbillede af livet uden for murene; en roman om hvordan indespÌrring kan nedbryde et menneske, om hvordan de pürørende udenfor ogsü für deres straf, og om hvordan de to universer har svÌrt ved at mødes.

Den danske forfatter Iben Melbye (f. 1943) er uddannet bibliotekar fra Norges biblioteksskole og har studeret kultursociologi ved Københavns Universitet. Melbye fik sin litterÌre debut i 1975 med børnebogen "Uro i Lammekøbing", der samtidig er det første bind i serien om Skorpionklubben. Hun startede ud med at skrive børnebøger, men har siden udgivet büde ungdoms- og voksenbøger.

I mange ĂĽr var forfatteren aktiv i bestyrelser i Dansk Forfatterforening, i bestyrelsen i PEN og i Retspolitisk Forening.

"Det er flot, at Iben Melbye i sin lille roman har indfanget det helt afgørende og ødelÌggende ved vores fÌngselsstraf. Ikke i et vredt opgør eller i en analyse af fangebehandling. Men ved helt afdÌmpet at fortÌlle, hvordan det gür med følelserne og kÌrligheden."

(Gitte Berg, Kristeligt Dagblad.)

"Men først og fremmest er Elskede Anne en nøgtern og prÌcis skildring af fangeliv, af intriger og problemer i et dansk fÌngsel. Der ligger grundige studier bag, og bogens medmenneskelige indføling er meget varm og overbevisende.

(Poul Borum, Ekstrabladet.)