(15)

Attentatet mot Hitler

lydbog & e-bog


Sex gĂ„nger försökte tyska officerare döda Hitler under hösten 1943 och sommaren 1944. SprĂ€ngmedel i personliga gĂ„vor, attentatsmĂ€n bevĂ€pnade med handgranater och pistoler, ja till och med sjĂ€lvmordsbombare med fickorna fulla av sprĂ€ngmedel jagade FĂŒhrern som otvivelaktigt uppfattade faran. SĂ€kerhetsarrangemangen omkring nazistregimens ledare var dĂ€rför enorma nĂ€r officeren Claus von Stauffenberg i juli 1944 reste till Hitlers FĂŒhrerbunker i Ostpreussen för att ta livet av först Adolf Hitler och sedan hela Tredje riket.

Claus von Stauffenberg var inte ensam; han var bara en bricka i en grupp adliga officererares plan för att störta nazisterna och sedan sluta en skonsam fred med britter, ryssar och amerikaner innan Tyskland lades helt i ruiner av de framstormande fienderna. Hur nÀra var det egentligen att lyckas?

Allt om Historia tar dig med pÄ en banbrytande resa in i det förflutna, sÄ att du kan delta i de största hÀndelserna i historien. GÄ tillbaka i tiden - till frontlinjen under andra vÀrldskriget, vikarnas hÀrjningar och egyptiernas tillbedjan av gudar. Allt om Historia Àr för den som vill veta mer om de spÀnnande och dramatiska hÀndelser frÄn det förflutna som prÀglat vÀrlden vi lever i idag.