(96)

Ihmiselle susi

audiobook & e-book


Oxenin hurja tarina jatkuu.

Entinen eliittisotilas Niels Oxen lĂ€htee Tanskan nummiseudulle, susien asuinsijoille, etsimÀÀn kadonnutta
 mutta löytÀÀ jotain aivan muuta kuin etsimĂ€nsĂ€.

Oxenin vanha pomo, vakoilupÀÀllikkö Axel Mossman pyytÀÀ apua nÀennÀisen helpossa tehtÀvÀssÀ: pitÀisi löytÀÀ iÀkÀs kollega, joka on kadonnut maatilaltaan. Oxen löytÀÀ miltei raunioituneelta tilalta outoja jÀlkiÀ. NiitÀ seuratessaan hÀn pÀÀtyy yhÀ syvemmÀlle pimeyteen, missÀ vaanii susia sanan kaikissa merkityksissÀ. JÀljet johtavat myös Oxenin vanhaan vakoiluaikaiseen kaveriin, Margrethe Franckiin. Naiseen, jonka menneisyys on huomattavasti vaarallisempi kuin kukaan aavistaa.

Ihmiselle susi on neljÀs, itsenÀinen osa tanskalaisen Jens Henrik Jensenin (s. 1963) kansainvÀliseen suosioon nousseessa Oxen-sarjassa, josta SF Studios valmistelee tv-sarjaa. Aiemmin sarjassa ovat ilmestyneet Hirtetyt koirat (2018), PimeÀn miehet (2019) ja JÀÀtyneet liekit (2020), joissa Tanskaa hallitsee salainen valtaeliitti. Ennen kirjailijaksi ryhtymistÀÀn Jensen työskenteli pitkÀÀn toimittajana, mitÀ perua on hÀnen intohimonsa kÀtkettyjen valtarakenteiden tutkimiseen.

Vuonna 2019 Jensen sai Ihmiselle susi (tanskaksi Lupus) -teoksesta Martha-palkinnon, kun tanskalaiset lukijat ÀÀnestivÀt sen vuoden suosituimmaksi kotimaiseksi kirjaksi.

”Jens Henrik JensenillĂ€ on kyky kirjoittaa jĂ€nnittĂ€viĂ€ ja vangitsevia rikosromaaneja, jotka tempaisevat lukijan mukaan kiinnostavilla henkilöillÀÀn ja juonenkuljetuksellaan.”

- Martha Prisen -lausunnosta

”Tuskin ehtii lukea tarpeeksi nopeasti pÀÀstĂ€kseen ratkaisuun”

- Magasinet SØNDAG

”Jensenin paras tĂ€hĂ€n mennessĂ€â€

- Politiken


Narrator: Jani Karvinen
Duration: