(0)

Itu

audiobook & e-book


Linda, en ung, rodlĂžs kvinder, kĂŠmper for at finde sin plads i tilvĂŠrelsen. Da hun – tilsyneladende – kommer til at slĂ„ sin elskede ihjel, gemmer hun sig i en kĂŠlder. Her gĂ„r hendes fornemmelse for tid og sted langsomt i oplĂžsning, og efterhĂ„nden bliver man tvunget til at sĂŠtte spĂžrgsmĂ„lstegn ved hendes virkelighedssans.

"’Itu’ er som en ond drĂžm, der har sneget sig ind pĂ„ Ă©n; fuld af billeder, man ikke vil vĂ„gne fra, fordi de betyder noget; man ved bare ikke hvad. Linda kommer Ă©n i mĂžde som et mĂžrkt punkt, med fysisk ubehag, klĂže og kvalme, med grandiose forestillinger om at elske for meget og med en drĂžm om, at nogen passer pĂ„ hende. Og mens man mĂŠrker suget fra kĂŠlderen og havet, er sproget ene om at opretholde orden. Det gĂžr det til gengĂŠld med stor konsekvens, til alt held for Linda, som uden at vide det valgte den rigtige forfatter til sin roman." – Susanne Bjertrup, Weekendavisen

"Bragende, stérk og realistisk, sprogligt suverén roman, der fuldt ud bekréfter forventningerne efter forrige udspil. (...) En bog, der ryster sin léser ud over det sédvanlige." – Holger Ruppert, B.T.

Christina Englund (f. 1974) debuterede som 17-Ärig med kortprosasamlingen "Uden egentlig at sove" (1992) og har siden udgivet bÄde romaner, noveller og digte. Hun har modtaget en rÊkke priser og legater for sit forfatterskab, heriblandt Statens Kunstfonds 3-Ärige arbejdslegat.


Narrator: Christina Englund

Duration: