(0)

Strenge tider

E-book


Thomas Gradgrind har brugt hele sit liv pü at skabe sig en formue og har nu trukket sig tilbage i den engelske industriby Coketown. Hans livsfilosofi har altid hyldet det rationelle og mülbare med stort fokus pü først og fremmest at tage sig af sig selv. Denne livsfilosofi har han forsøgt at prakke sine børn pü, og de to Ìldste, Louisa og Tom, lider under den strenge og følelseskolde opdragelse. Vi følger deres hübløse forsøg pü at fü tilvÌrelsen til at give mening: Tom kaster sig ud i meningsløse forlystelser, mens Louisa gifter sig med sin fars meget Ìldre ven, som pü ingen müde formür at gøre hende lykkelig.

I "Strenge tider" udstiller Charles Dickens det victorianske samfunds strikse idealer og industrialismens umenneskeliggørelse af büde den menige arbejder og industrialisten, der skummer fløden.

slx

Charles Dickens (1812-70) er et af de helt store navne i engelsk litteratur. Hans bøger lÌses stadig flittigt og lever videre pü büde teatret og filmlÌrredet. I hans bøger fokuserer han ofte pü klasseskel og de fattiges kür, til tider tilsat en god portion humor. Foruden romaner har han skrevet mange kortere prosatekster samt skuespil, rejsebøger og børnebøger.