(0)

Strenge tider

e-bok


Thomas Gradgrind har brugt hele sit liv pÄ at skabe sig en formue og har nu trukket sig tilbage i den engelske industriby Coketown. Hans livsfilosofi har altid hyldet det rationelle og mÄlbare med stort fokus pÄ fÞrst og fremmest at tage sig af sig selv. Denne livsfilosofi har han forsÞgt at prakke sine bÞrn pÄ, og de to Êldste, Louisa og Tom, lider under den strenge og fÞlelseskolde opdragelse. Vi fÞlger deres hÄblÞse forsÞg pÄ at fÄ tilvÊrelsen til at give mening: Tom kaster sig ud i meningslÞse forlystelser, mens Louisa gifter sig med sin fars meget Êldre ven, som pÄ ingen mÄde formÄr at gÞre hende lykkelig.

I "Strenge tider" udstiller Charles Dickens det victorianske samfunds strikse idealer og industrialismens umenneskeliggÞrelse af bÄde den menige arbejder og industrialisten, der skummer flÞden.

slx

Charles Dickens (1812-70) er et af de helt store navne i engelsk litteratur. Hans bÞger lÊses stadig flittigt og lever videre pÄ bÄde teatret og filmlÊrredet. I hans bÞger fokuserer han ofte pÄ klasseskel og de fattiges kÄr, til tider tilsat en god portion humor. Foruden romaner har han skrevet mange kortere prosatekster samt skuespil, rejsebÞger og bÞrnebÞger.